Jak vypadá běžný pracovní den?
Budete takový hrdina v červeném oblečení, díky kterému si zákazníci mohou užít svou porci života navíc. Podívejte se na video, které vám práci kurýra přiblíží.
Pustit si videoVše, co potřebujete vědět o práci kurýra
Budete takový hrdina v červeném oblečení, díky kterému si zákazníci mohou užít svou porci života navíc. Podívejte se na video, které vám práci kurýra přiblíží.
Pustit si videoPro chodce a cyklisty postačí volná živnost, řidiči skútru a auta potřebují ještě koncesi. Živnost a koncesi zařídíte na živnostenském úřadě za poplatek 1000 Kč a vyřízení trvá maximálně 30 dnů od podání žádosti. Detaily k založení živnosti naleznete ZDE.
Rádi byste pracovali pro Dáme jídlo, ale nechcete si zřizovat živnost? Přečtěte si níže o dalších možnostech spolupráce!
Tohle je asi jasné, ale pro jistotu: pokud chcete rozvážet autem nebo na skútru, bez platného řidičského průkazu se to neobejde!
Budete v kontaktu s jídlem, proto potřebujete potravinářský průkaz. Ten si zařídíte u svého obvodního praktického či firemního lékaře.
V rámci rozvozu můžete přijít do kontaktu i s živočišnými produkty, pro jejich přepravu je potřeba být registrován u veterinární správy. Jedná se o registraci pro Dopravce živočišných produktů. Formulář je ke stažení ZDE.
Naši kurýři používají aplikaci Roadrunner, která je dostupná pro iOS i Android. Aplikaci vám pomůžeme nainstalovat a zaškolíme vás v ní. Pak také potřebujete datový tarif alespoň 2 GB a neomezené volání pro komunikaci se zákazníky.
Vybitý telefon znamená ztrátu spojení s naší aplikací a přidělování objednávek. Proto i když vyrazíte do práce s plnou baterkou, radši si to pojistěte autonabíječkou nebo powerbankou.
Peněženka na hotovost. Bude se hodit na vybírání peněz od zákazníka v případě platby hotově a také na platby v některých restauracích.
Pro optimální využití kurýrů mohou být města rozdělena do tzv. rozvozových zón, kterou určujeme hranici, kde si může zákazník objednat. V menších městech pokrývá jedna zóna celé město, ve větších jich je zpravidla několik (Praha, Brno, Ostrava).
75 % všech dojezdových vzdáleností mezi restaurací a zákazníkem je menší než 3 km.
Spolupráce na živnost
Spolupráce s externími partnery