Vyhodnocení kvality
Zpět na výpis novinek

Jak jsme vás již informovali v listopadu, rozšířil se náš tým logistiky o kolegy, kteří se pohybují v terénu, sbírají zpětnou vazbu a dohlížejí na to, aby kvalita našich služeb byla na špičkové úrovni, jelikož vy jste ti, kdo jsou každý den v kontaktu s našimi zákazníky a reprezentují značku Dáme jídlo a vytváříte dojem z naší práce. Zpětnou vazbu získáváme jednak od zákazníků, zároveň ale i vlastními kontrolami v terénu. Chtěli bychom se s vámi touto cestou podělit o výsledky za uplynulé 2 měsíce, kdy jsme se této aktivitě věnovali, abychom si udělali obrázek o tom, ve které kategorii Kodex dopravce  nejčastěji dochází ke stížnostem a prohřeškům.

Vyhodnocením zpětné vazby od zákazníků a vlastních kontrol jsme určili 4 kategorie, na které nejčastěji chodí stížnosti, nebo evidujeme prohřešky:

  1. chování

  2. termobox

  3. oblečení

  4. rouška

Ve více než 50 % případů evidujeme stížnost na chování kurýra, ať už se jednalo o údajné arogantní chování, vulgarity, ale i odmítnutí vynesení do patra, které je součástí naší služby, či nedodržení bezkontaktního doručení i v případě, kdy zákazník tuto variantu při objednávce zaškrtnul. Jak již bylo několikrát zmíněno, pouze spokojený zákazník využije znovu našich služeb, dá kurýrovi dýško atd., proto se pojďme snažit při jednání se zákazníky vždy zachovat klid, chovat se profesionálně a snažit se vyjít mu maximálně vstříc.

Na druhém místě máme problém s nenošením firemního oblečení. V případě, kdy na sobě kurýr nemá oblečení Dáme jídlo, má obsluha či zákazník větší problém s tím, kurýra identifikovat a může dojít k zpomalení procesu doručení, co může mít samozřejmě za následek i méně odvezených objednávek za směnu a tudíž i nižší výdělek. V zimních měsících je nutné, aby byla svrchní vrstva označena logem DJ.

Dalším nejčastějším prohřeškem je dle výsledků neuvyužívání termoboxu při vyzvedávání objednávky v restauraci či předčasné vyndání jídla z termoboxu při doručování u zákazníka. Kvalita jídla s klesající teplotou rovněž klesá, proto je třeba objednávky uchovávat v termoboxu maximální možnou dobu od vyzvednutí po doručení. Čtvrtou příčku obsadil problém s nenošením roušek. Denně přicházíte do kontaktu s velkým množstvím lidí a případným nenošením roušek vystavujete nejen sebe, zákazníky, zaměstnance restaurací, ale i svoje rodiny velkému riziku, noste proto prosím roušky kdykoliv, kdy přichází do styku s třetí osobou.

Zároveň nám ale za uplynulé 2 měsíce přišlo přes 50 pochval na vaši vstřícnost, ochotu a milé chování, naši zákazníci si tedy jen nestěžují, ale dokáží vaši práci i náležitě ocenit.

 

Děkujeme vám za vaše nasazení!